Ασφάλεια στη Disneyland

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Ντίσνευ είναι από τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο για τα παιδιά! Και για όλους. 
Είναι η προσωπική μας εμπειρία και πίστη. Κρυφές κάμερες βλέπουν τα πάντα και παντού, (τι νομίζατε; Στην τύχη λειτουργούσε ένα πάρκο που δέχεται κάθε μέρα μια πόλη από ανθρώπους;), οι υπάλληλοι είναι οι πιο εκπαιδευμένοι στον κόσμο και επικοινωνούν συνεχώς μεταξύ τους και με τα κεντρικά, και αντιμετωπίζουν την όποια κατάσταση σε τόση ταχύτητα που δεν το πιστεύετε! 

2 εμπειρίες δικών μας συντακτών: (στείλτε την δική σας μικρή ιστορία ασφάλειας να δημοσιευτεί –όχι κάποια που ακούσατε, ας μείνουμε στο 100% της πραγματικότητας!) 

Φεβρουάριος 2007: 
Περνώντας πίσω από τον πύργο της σταχτοπούτας, ακούσαμε μια κυρία να φωνάζει στα δεξιά μας καθώς στραμπούληξε μας το πόδι της και να πέφτει. Χαμογελούσε αμήχανα η καϋμένη αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί. Σε 2-3 βήματα μας είδαμε και τον υπάλληλο της Ντίσνευ να μιλάει στον ασύρματο του και να την πλησιάζει. Προχωρήσαμε λοιπόν αφού θα την φρόντιζε, όμως σε άλλα 3-4 βήματα που θα στρίβαμε για να πάμε προς Ιντιάνα Τζόουνς , πετάγονται μπροστά μας σχεδόν ανάμεσα από τα δέντρα και κάτι σπιτάκια που έχει εκει, 4-5 υπάλληλοι σαν πυροσβέστες με κόκινες στολές, και φορείο, και ένα κουτί με ένα σταυρό (πρώτων βοηθιών). Μα μιλάμε πόσα δευτερόλεπτα από την φωνή της; Ούτε ένα λεπτό. Μας έκανε τρομερή εντύπωση…αλλά κακώς. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι σε ένα πάρκο με 5000-10000 ανθρώπους; 
Χ+Μ

Μάρτιος 2008:
Είμαστε στο Δέντρο της Οικογένειας Ροβινσώνων, ένα σημείο ηρεμίας μετά τα τρελλά τρενάκια και τον πολύ κόσμο. Αν δεν ξέρετε τι είναι, διαβάστε Ιούλιο Βέρν! Ψηλά έχει το δωμάτιο του πατέρα καπετάνιου, που έσωσε το τιμόνι του καραβιού που ναυάγησε και το έβαλε εκεί σαν σύμβολο. Αυτό το τιμόνι γυρνάει λοιπόν (δεν γίνεται τίποτα, αλλά όλοι το γυρνάνε 1-2 φορές!). Καθήσαμε στην άκρη να ξεκουραστούμε λοιπόν, και ήρθε ένα παιδί μάλλον 7-8 ετών όχι Ελληνόπουλο. Είμασταν μόνοι γιατί οι γονείς του πέρασαν πιο νωρίς. Άρχισε να γυρνάει το τιμόνι λοιπόν, και το βρήκε παιχνίδι να δεί πόσο γρήγορα θα πάει ή αν θα βγεί από την θέση του. Το γύρναγε σαν τρελλό με δύναμη και μου ήρθε να πω κάτι αλλά δεν πρόλαβα. Ακούγεται ξαφνικά κάποιος πολύ δυνατά από κάποιο κρυμμένο μικρόφωνο να κάνει πρώτα ένα θόρυβο ΣΣΖΖΒΒΖΖ (μάλλον για να τρομάξει το παιδί και να το παρατήσει;) και επειδή δεν το έκανε, άρχισε να φωνάζει στα γαλλικά κάτι έντονα (δεν γνωρίζω γαλλικά). Το παιδί δεν θυμάμαι πώς εξαφανίστηκε! Την μια στιγμή ήταν εκεί και την άλλη δεν ήταν! Σκάσαμε στα γέλια! Είχε τελικά και κάμερες και μικροφωνική εγκατάσταση! Αλλά να ομολογήσω, επιτόπου προσπάθησα σκληρά να θυμηθώ αν μέσα στην μέρα είχα… πετάξει κανα σκουπίδι στο έδαφος, αν έκανα καμιά ζημιά, αν έκανα καμιά ζαβολιά δηλαδή που την έβλεπαν από κάποια κάμερα, και εγώ που δεν ήμουν παιδί! Τρομάρα μου. 
Χ+Μ


Πρώτες Βοήθειες


Δαγκώσατε το Κόκινο Μήλο που έδωσε η Κακιά Μάγισσα στην Χιονάτη;

Καλά, δεν πειράζει. Υπάρχουν σημεία Πρώτων Βοηθειών και στα δυο πάρκα, με σούπερ εκπαιδευμένο προσωπικό, άψογες εγκαταστάσεις και με μερικά απλά φάρμακα επίσης για τις πρώτες βοήθειες. 

Στο Disneyland Park – δίπλα στο εστιατόριο Plaza Gardens, δίπλα στο Baby  Care Centre  και στο Disney Wish Lounge 

Στο Walt Disney Studios Park – πίσω από το Studio Services  στο Front   Lot 

Στα Ξενοδοχεία της Disney και στα άλλα των συνεργατών – ρωτήστε την ρεσεψιόν ή ελέγξτε τον χάρτη του ξενοδοχείου που σας δίνουν συνήθως με την άφιξη σας. 

Σε περίπτωση  έκτακτης ανάγκης κατά την διάρκεια επίσκεψης σας στα πάρκα, μην διστάσετε να ρωτήσετε άμεσα το κοντινότερο υπάλληλο που θα δείτε για βοήθεια. 

Αν απλά χρειάζεστε κάποιο φάρμακο και δεν είναι κάτι επικίνδυνο για την υγεία σας, το κοντινότερο κανονικό φαρμακείο είναι στο Εμπορικό Κέντρο Val d'Europe Shopping Centre, μόνο 2 λεπτά (ακριβώς) με την Ταχεία αμαξοστοιχία RER train, που θα πάρετε από τον σταθμό τραίνου που είναι ακριβώς στην είσοδο των πάρκων. (θα την έχετε δεί έτσι και αλλιώς)

Share

Α.Παπανδρεου 101 και Παλαιολόγου γωνία
Χαλάνδρι 152 32
(απέναντι απο την γωνία Παπανικολή και Εθνικής Αντιστάσεως)
Τηλ: 210 - 6800563 - 564 - 565

Ακολουθήστε μας

facebook